Istituto Europeo di Design

“ IED - mai mult decat o scoala: locul in care noi generatii de profesionisti sunt  pregatiti sa faca fata noii realitati” 

    IED a fost infiintat in 1966 datorita intuitiei presedintelui Francesco Morelli. In timp a devenit o retea de excelenta internationala suta la suta “Made in Italy”, operand in domeniile de training si cercetare, in specializari precum design, moda, comunicare vizuala si management. Mai presus de toate IED este un sistem educational in dezvoltare cu capacitatea si  dedicarea de a se reinventa in fiecare zi. 

    Misiunea institutului este foarte clara: “ sa ofere tinerilor creativi o pregatire sanatoasa- atat teoretica cat si practica – si sa le ofere cunostintele si pregatirea in design care o sa ii ajute pe parcursul vietii”.

IED este o fabrica de idei care dezvolta creativitatea prin:

  • programe de licenta 
  • programe de master 
  • programe de training avansat 
  • cursuri de vara 

    IED ofera o varietate mare de cursuri de vara care difera ca si durata de la 3 la 4 saptamani. Aceste cursuri intensive ofera studentilor novici precum si profesionistilor, posibilitatea de a-si desavarsi cunostintele si abilitatile.

Cursurile sunt impartite in doua categorii:

    Cursuri introductive: Aceste cursuri pregatitoare au fost gandite pentru studentii fara cunostinte sau experienta in domeniu. Reprezinta o modalitate excelenta pentru a fi transferati ulterior pentru un program de 3 ani la IED. 

    Cursuri pentru avansati:  Cursurile gandite pentru studentii care au experienta profesionala in acest domeniu si sunt interesati in dezvoltarea abilitatilor si portofoliului profesional. Aceste cursuri ofera posibilitatea de a aplica la un program de 3 ani, iar in cazul unui student care a absolvit deja poate aplica pentru un program de master. 

    Cursurile de vara se tin in mai multe campusuri IED: Milano, Roma, Torino, Venezia, Florenta, Cagliari, Madrid, Barcelona si Sao Paulo. 

    Cursurile de vara dureaza intre 3 si 4 saptamani si se tin in lunile iunie si iulie pentru toate nivelurile de la incepatori la avansati.

    Programele de vara sunt full time ( toata ziua : dimineata si dupa amiaza) sau part time ( jumatate de zi : dimineata sau dupa amiaza). 

Se poate alege unul din urmatoarele cursuri pentru programul de vara:

Taberele si scolile de vara sunt acreditate si certificate de catre

S.E.G functioneaza sub 

         Licenta de turism de Touroperator nr. 8 din data de 30.03.2011
         Brevet de turism nr. brevet 8468 din 03.03.2004
         Polita de asigurare emisa de German Romanian Assurance S.A, polita IF-I nr. 45100 din data de 30.09.2016, valabila pana la data de 30.09.2017